vrijdag 22 juni 2012


Midsommarafton
Zweden viert de langste dag bijna even uitbundig als kerstmis, wat hier het feest van het (kaars)licht is. Iedereen is vrij, winkels en zelfs ‘vreettentjes’ zijn gesloten en op de camping komt bij bijna alle familie’s op een seizoenplaats een andere familie op bezoek. En dan drinken, barbecuen en weer drinken. Kinderen vieren feest, de meisjes dragen bloemenkransen net zoals met kerstmis wanneer er ook nog kaarsjes op staan.
Maar het is een waardeloze dag: het regent de gehele dag. Gelukkig hebben alle caravans grote voortenten.
Maar dan gebeurt en om zes uur ‘s avonds een wonder. Het wordt droog, de wolken trekken weg en van zee komen opklaringen binnen. Half zeven schijnt de zon uitbundig. En dan hebben we nog een lange (de langste) avond te gaan. Voor mij reden om een mooie strandwandeling te maken, voor de overige kampeerders om de tafels buiten te zetten en de barbecue aan!


Op het strand zijn midsommarafton-prinsessen bezig met een spelletje. Zo zien ze eruit.

Zo staan der honderden huisjes achter het eerste duintje bij het strand. Het zijn kennelijk verkleedhuisjes want ze zijn te klein om er te bivakkeren. Ze deden mij ook denken aan de huisjes op Père Lachaise in Parijs maar die dienen weer een heel ander doel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten