zondag 31 maart 2013


Mijn voorjaarsreis is begonnen en, dat heb ik afgekeken van Geert Maks laatste boek “Reizen zonder John” (Steinbeck), het motto is: Reizen zonder Coby. Want zoals de meeste lezers inmiddels zullen weten heb ik sinds eind vorig jaar een vriendin: Coby Wieringa. Die had ik dolgraag mee gehad op reis naar Italië maar helaas moet zij werken.
In juni gaan we dan toch voor het eerst samen met de camper op pad en niet veel later eindigt haar werkzame leven en kunnen we nog veel meer ondernemen.
Zoals het er nu naar uitziet is deze voorjaarsreis mijn laatste solo-reis en dat is na tien jaar toch gedenkwaardig.

Italië ga ik via een omweg binnen. Met een tussenstop in Metz ben ik paaszondag aangekomen in Aix en Provence. Dat is ook een mooie stad die ik vooral ken van de geweldige TV festival-uitzendingen op Arte, 3Sat en Mezzo in de zomer. De reden dat ik hier zit op een prachtige camping aan een snel stromend riviertje bij volop zon en een temperatuur om de jas uit te laten, komt omdat Marseille geen camping bezit. Vanuit Aix is het een half uur met de bus (de trein doet er tweemaal zo lang over) die me hartje stad afzet, zo is me door de uitbatende dames van de camping verzekerd. Marseille is nu culturele hoofdstad van Europa dus ik ga een voorproefje nemen!

Paasmaandag eerst Aix bekijken (en het werk, atelier en nalatenschap van Cezanne), dinsdag en woensdag Marseille. Daarna gaat het langs de Cote d’Azur, Menton en Ventimiglia naar Italië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten